с. Войводиново, ПК4135, ул. Оборище № 18-20

За Lexon

2015г.
ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД е дружество, създадено през 2015г. с основна дейност, търговия на строителни материали. Старта е с производство и дистрибуция на дренажна мембрана PDM400 BLACK. През същата година, дружеството създаде нови партньорства с няколко европейски и български фабрики. През м. Септември ЛЕКСОН създаде първия си склад в гр. София и изгради дистрибуционна мрежа за доставки, както в гр. София, така и в Софийска област. През м. Ноември, компанията откри основния си склад и офис в гр. Пловдив, като отново разви дистрибуция на предлаганите стоки, покривайки изцяло пределите на България.

2016г.
В началото на 2016г. стартира внос на дренажни канали от италиански производители. По-късно през годината, ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД стана първата компания, предлагаща пълна гама универсални шахти в четири размера.

2017г.
С оглед необходимостта от иновативни продукти, които да са произведени в БЪЛГАРИЯ, се взе решение за създаване на производствена компания и през 2017г. се създаде първото за новосъздадената производствена компания, производство в гр. Пловдив за дренажни канали. През лятото на същата година, ЛЕКСОН създаде връзки с няколко презокеански фабрики и продължи с предлагане на иновативни продукти за българския пазар с пускането на уникалната за България PVC челна дъска. Този продукт беше отличен със Златен медал на Техническия Панаир в гр. Пловдив за най-иновативен продукт през 2017г.

2018г.
ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД продължи да развива дистрибуцията и партньорската си мрежа през 2018г. , като насочи усилия към търсене на още иновативни продукти. Стартира се предлагане на подпокривни трислойни паропропускливи фолиа от най-висок клас, които са произведени в Унгария. Създадоха се устойчиви партньорства с компании от Украйна, Швейцария, Сърбия, Кипър и Израел, на които дружеството успешно доставя стоки.

2019г.
Компанията претърпя няколко трудни момента включващи релокация на производство, затваряне на склада в гр. София, както и преместване на основния склад и офис от гр. Пловдив в с. Оризари, обл. Пловдив. Преместването и новата локация, позволиха компанията да се развива и да обслужва лесно, както всички български, така и експорт локации.

2020г.
Годината, белязана от невиждана пандемия от COVID 19, беше успешна за компанията, като дружеството не затвори врати дори за ден. Точно обратно на тенденцията, наблегнахме на човешкия фактор, създадохме нови работни места и това се оказа ключово за развитието на ЛЕКСОН. В началото на годината осъществихме един съвместен проект с полски производител, който проект е стартиран още през 2016г. Система PVC улуци, която е проектирана да издържа на всички атмосферни условия в България. Непрестанните усилия на целия екип, плюс иновативни продукти, допринесоха за повишение на продажбите с над 120% . Коректните и партньорски отношения позволиха създаване точки на присъствие в почти всяко населено място в България.

2021г.
Стилът на ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД да разширява продуктовата си гама продължи и през 2021г. , като на пазара се пусна система обшивки за стрехи soffit. Компанията продължи с традицията си да участва в български браншови панаири, Архитектурно Строителна Седмица в Експо Център гр.София. Поради нарастващата нужда от повече складово и производствено пространство, през 2021г. ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД, закупи терен, където да бъде изградена нова собствена база.

2022г.
Дружеството стартира изграждане на административна офис сграда, производствено хале, както и складови площи и помещения. Базата е проектирана да отговаря на всички най-високи изисквания за съвременна компания. Отново, за да допълни и разшири продуктовата гама, компанията представи още един висококачествен продукт- система метални улуци в два размера, с което да покрие нуждите на всички настоящи и бъдещи партньори.

МИСИЯ

Мисията на ЛЕКСОН БЪЛГАРИЯ ЕООД е разделена в няколко лъча: първо - да предлага иновативни продукти, които да са в помощ на бързо растящите потребности на потребителите. Второ - да създаде среда, която обучава и насърчава младите хора да се развиват в посока, която е интересна за тях. Да върне доверието в българските компании. И трето, но не на последно място - да остави траен и постоянен отпечатък в насока благотворителност и съпричастност към хората и животните на тази планета.

ЦЕЛ

Целта на компанията е да създаде съвременен бизнес, който да се конкурира на световно ниво, като развива индустрията в България, създава нови работни места и развива райони, които са изостанали.